Филмови

Џингис кан

Овој филсмии спекаткл е остварен со буџет од 30 милиони долари и во него учествувале 27 илјади статисти и 5 илјади војници на монголската армија.

Сабота, 11.01.2014, во 19:10 часот

Целосниот наслов на овој филм е „Џингис Кан: До крајот на земјата и морето“. Оваа историска драма е јапонско-монголска продукција за животот на Џингис Кан, еден од најголемите освојувачи на азискиот континент.

Овој филсмии спекаткл е остварен со буџет од 30 милиони долари и во него учествувале 27 илјади статисти и 5 илјади војници на монголската армија.

Премиерно филмот е прикажан во 2007 година во Јапонија и Хонг Конг, а со голоем успех е прикажан и на најголемите филмски фестивали во Кан, Москва, Сан Франциско, Бангкок.

Режија: Синичиро Саваи
Улоги: Такаши Сиромачи, Реи Кикукава, Мајуми вакамура