Серии

Махмут и Мерием

„Махмут и Мерием“ е серија во 4 епизоди за легендата за невозможната љубов меѓу синот на еден исламски цар и ќерката на христијански свештеник од 16. век.

Секој петок, во 20:05 ч., реприза во сабота во 14:35.

„Махмут и Мерием“ е серија во 4 епизоди за легендата за невозможната љубов меѓу синот на еден исламски цар и ќерката на христијански свештеник од 16. век. 

Махмут, синот на царот, е исполнет од љубовта кон Алах и ги прифатил сите вредности на еден хуман владетел кој треба да го наследи престолот. Тој им го чита куранот на робовите, им помага на сиромашните луѓе и секогаш го става своето знаење во име на Алах.

Мерием е ќерка на христијански свештеник, прекрасна и невина девојка. Еден ден нејзиниот пат ќе се вкрсти со оној на Махмут. Оттогаш нивните животи целосно ќе се променат.

Во овој високобуџетен историско-костимиран филм учествуваат најдобрите глумци на Турција  
 

serii

Од: kika

Време: 10.01.2014 12:49:23

Коментар: Shto se odnesuva do Spanski serii (se ograduvam) za mene, se za ogranicani umovi ne deka Turskite se nesto ,no vo sekoe slucaj po realni.i gluma i rezija se mnogu po bogati. Dali e mozno celata serija Mahmut i Meriem da se reprizira pa makar pladne ili utro vreme,sakam da kazham ne mora da se reprizira vo udarno vreme. Blagodarna i golem pozdrav

нешто ново

Од: ели

Време: 09.01.2014 15:57:22

Коментар: читам коментари и се чудам... де турска де шпанска серија бараат луѓево? бидејки на канал 5 и сител освен турска серија неможе ништо друго да се види, барем вие бидете тв која ќе пушти една нормална тв серија ама да не биде тоа ни турска ни шпанкска. нека не биде единствена тв мтв која ке пушта добри амерички тв серии. тв алфа е добра тв па така да слободно ке направите добра работа кога место глупите серии што ги давате, откупите добра и квалитетна америчка тв серија.

Махмут и Мерием реприза на 1-та епизода

Од: Bella

Време: 25.12.2013 18:20:14

Коментар: Тукушто дознав за серијава од рекламата на сајтот на дневниот весник Вест и гледам дека сум ја пропуштила првата епизода која се емитувала на 20.12.2013 :\ Серијава делува навистина интересна и многу би сакала да ја погледнам, но за жал сум ја пропуштила првата епизода и репризата во сабота за истата. Би било добро кога уште еднаш би ја репризирале првата епизода. Би ви била благодарна. :) Чекам одговор. Ви благодарам однапред. Поздрав до вас.

1234567