Филмови

„Првото паѓање“ и „Тренерот“ во филмското попладне

„Првото паѓање“ и „Тренерот“ во филмското попладне.

Понеделник, 09.12.2013 во 16:50 ч.

Првото паѓање (Once Fallen)

Откако ќе одлежи пет години во затвор, Ченс Рајан решава да сврти нов лист, но пред тоа мора да се ослободи од долговите кон еден коцкар и од еден корумпиран полицаец. 

За тоа добива мотивација од синот којшто го среќава за првпат и од една жена во којашто ќе се вљуби. 

Режија: Еш Адамс
Улоги: Брајан Парсли, Тараџи П. Хенсон, Ед Харис


Вторник, 10.12.2013 во 16:50 ч.

Тренерот (Coach)

За неговите пријатели и девојката Зои, Ник е заглавен во адолесценцијата. Има скоро 30 г, живее од наследство, нема работа и обврски. 

Но Зои го остава и заминува за Лос Анџелес. 

Ник смислува да најде работа како младински фудбалски тренер за да ја врати Зои. 

Работите сепак се одвиваат поинаку и тој сретнува нова девојка со која сака нов почеток. 

Режисер: Вил Фрирс
Главни улоги: Хју Денси, Џонатан Гутиерез, Лиан Балабан