Филмови

„Кат Балу“ и „Опасен човек“

Во филмското попладен на Алфа ТВ во четврток и петок (5 и 6 декември): „Кат Балу“ и „Опасен човек“

Во филмското попладен на Алфа ТВ во четврток и петок (5 и 6 декември): „Кат Балу“ и „Опасен човек“

ЧЕТВРТОК 05.12.2013 во 16:50

Кат Балу (Cat Ballou)

Една девојка ќе бара одмазда кога ќе го убијат татко и’ бидејќи пречел на патот на напредокот и железницата во Дивиот Запад. Таа најмува познат револверист, но тој е многу поинаков од тоа што таа очекува. 

Режија: Елиот Силверстин 
Улоги: Џејн Фонда, Ли Марвин 


ПЕТОК 06.12.2013 во 16:50

Опасен човек(A Dangerous Man)

Откако ќе одлежи шест години за злосторство што не го извршил, Шејн Дениелс е ослободен од затвор и добива 300 000 долари како извинување од државата. Но неколку часа по ослободувањето, ќе биде сведок на убиство на полицаец од страна на кинески мафијаши, во чијашто кола ќе најде торба со пари и една киднапирана девојка.

Режија: Кеони Ваксман
Улоги: Стивен Сигал, Виталиј Кравченко