Филмови

Џипси меџик

Ромско семејство прави последен, очаен напор да најде излез од балканскиот апсурд и несреќа.

Сабота, 31.08.2013 во 19:30 ч.

Џипси Меџик (Gypsy Magic)

Ромско семејство прави последен, очаен напор да најде излез од балканскиот апсурд и несреќа. 

Нивната приказна е онаа на маргинизираните луѓе, на заборавените улични херои за кои читаме во весниците во делот за некролози или криминал.

Режија: Столе Попов
Улоги: Мики Манојловиќ, Тони Михајловски, Бајрам Северџан, Бекир Аднан, Петре Арсовски