Филмови

Бегство во Атена

Tие не ја сакаат само својата слобода, туку го бараат и богатството...

Петок 05.07.2013 во 00:30

Бегство во Атена (Escape to Athena)

За време на Втората светска војна, затворениците од германски логор на еден грчки остров се обидуваат да избегаат. 

Но тие не ја сакаат само својата слобода, туку го бараат и богатството скриено во манастир на врвот на планината на островот.

Режија: Џорџ П. Косматос
Улоги: Роџер Мур, Тели Савалас, Дејвид Нивен, Клаудија Кардинале