Филмови

Грабеж во Италија

Тој со својот тим успева да украде злато во вредност од 4 милиони долари...

Недела 30.06.2013 во 22:35 ч.

Грабеж во Италија (The Italian Job)

Лорд Крокер излегува од затвор и веднаш се фаќа за работа. Тој се среќава со вдовицата на г.Бекермен, кој му оставил материјал и план за грабеж во Италија. 

Крокер се поврзува со г. Бриџер, кој е во затвор, за да го реализираат планот. Крокер, свесен за опасносноста, ја заштитува својата девојка Лорна и ја враќа од Италија во Женева. 

Тој со својот тим успева да украде злато во вредност од 4 милиони долари.

Режија: Питер Колинсон
Улоги: Мајкл Кејн, Ноел Кауард, Бени Хил