Филмови

Нортфорк

Oтецот Харлан се грижи за осумгодишникот Ирвин кој лежи во состојба помеѓу сонот и смртта...

Сабота 11.05.2013 во 22:45

Нортфорк (Northfork)

Во празното сиропиталиште на Нортфорк, отецот Харлан се грижи за осумгодишникот Ирвин кој лежи во состојба помеѓу сонот и смртта. 

Во градот има тим од шестмина кој треба да ги евакуира последните граѓани од Нортфорк за на местото да се направи вештачко езеро за хидроцентрала, а Ирвин во исто време си измислува свои ликови кои ќе го подготват за неговата евакуација. 

Режија: Мајкл Полиш 
Главни улоги: Џејмс Вудс, Ник Нолте, Дерил Хана