Информативна

Вести

Непристрасни, избалансирани, на страната на вистината.

Секој ден во 11:30, 14:30, 17:30 и 23:50

Во ново студио и нов дизајн, главниот предизвик на Информативната програма (ИП) и на нејзината новинарска екипа и понатаму остануваат квалитетни Вести кои се непристрасни, избалансирани, и кои остануваа страната на вистината.

Според старатегијата и појдовните принципи на Информативната програма идеата е да се обезбеди поинаков пристап за да се образложат работите докрај, да се отворат и да се исцрпат сите можни одговори во врска со некоја тема, а не тоа да биде само површно.

Тимот на информативната програма е составен од еден креативен спој на искуство и млада екипа. Програмата е поделена на редакции за политика, економија, култура и образование и деск и интернет изданија.

Во екипата искусни новинари и уредници се Коле Чашуле (одговорен уредник), со замениците на одговорниот уредник, Костадин Делимитов, Љубиша Цветановски и Марина Доковска, 

Тимот го комплетираат: Искра Новаковска, Санта Аргирова, Зоран Фиданоски, Среќко Поповски, Јасминка Аневска, Љубиша Арсиќ, Христијан Стојчевски, Тамара Грнчароска, Александар Димитриевски, Алиса Шакири, Андреј Василевски, Вероника МароскаПандорче ДимитриоскаЕлена СтавроваМарија МининчиќТања ПоповскаИвана Рамаданова, Елена Бошковска, Градимир Марковски, Никола Крстиќ, Борис Грујоски, Бојана Димитријевска и Александар Видиновски

На дескот го работат Драган Милосављевиќ, Весна Дукоска, Елена Вришку и Билјана Божиновска.

За да ги читате и гледате вестите на Алфа ТВ онлајн, следете го линкот подолу.

Вести на Алфа ТВ.

 

Дајте ја Темпестад побрзо пред главните евсти

Од: мексиканска серија на алфа нека има

Време: 18.12.2013 21:16:53

Коментар: Давајте побрзо нови турски или шпански серии во текот на денот. На пример Темпестад дајте ја побрзо, сите ја бараме, ве молам послушајте не.

alisa vo zemjata na cudata

Од: siljo

Време: 16.12.2013 19:21:06

Коментар: ALISA TI E MEVLEM ZA GLEDANJE I ZA DUSA SO NEJZINIOT RASKOSEN GLAS KE VE OSVAI NA PRV POGLED NEJZINATA OBLEKA FASCINIRA SEKOJA VECER A EDNO E ISTO MODELOT NA PALTOTO ALISA SAMO NAPRED GLEDAJ NE SE VRTI NAZAD

Vistina

Од: Aleksandar

Време: 12.06.2013 09:52:02

Коментар: Полека но сигурно и на вашата телевизија вистината умира. Со полувистини не се бидува најгледана телевизија.

12345678910...