Филмови

Американски тинејџери

Дали да се остане во Варшава, Индијана или...

Петок, 26.04.2013 во 22:55 ч.

Американски тинејџери

„Американски тинејџери“ е игран филм правен во документаристички манир снимен во средното училиште во градот Варшава во државата Индијана во САД.

Авторката на филмот главно се фокусира на четворица тинејџери: една од најпопуларните убавици во училиштето, една девојка посветена на уметноста, едно гик момче посветено на науката и едно посветено на спортот.

Филмот ги прикажува сите проблеми со кои се соочуваат младите во САД како амбициите, дрогата, првите љубовни и сексуални авантури...

Режија: Нанет Брстин
Играат: Џејк Тузинг, Меган Кризманич, Хана Бејли