Филмови

Мојата Руанда

Кога ОН ќе ги напушти Тутси бегалците, Хуту милициите ги убиваат сите до еден...

Среда, 24.04.2013 во 22:55

Мојата Руанда (Shooting Dogs)

Во Април 1994 година, откако ќе биде соборен авионот на престседателот на Руанда кој е припадник на племето Хуту, паравоени милиции од ова племе почнуваат со колеж над племето Тутси. 

Во техничкото училиште, католичкиот свештеник Кристофер и учителот по Англиски јазик, Џо Конор, сместуваат 2500 Тутси бегалци под заштита на ОН. 

Кога ОН ќе ги напушти Тутси бегалците, Хуту милициите ги убиваат сите до еден.

Режија: Мајкл Кејтон Џоунс
Улоги: Џон Хрт, Хју Денси, Доминик Хорвиц