Филмови

Монти Волш

Монти Волш е подостарен каубој кој се соочува со крајните денови на ерата на Дивиот Запад.

Понеделник, 23.04.2013 во  22:55

Монти Волш (Monte Walsh)

Монти Волш е подостарен каубој кој се соочува со крајните денови на ерата на Дивиот Запад. 

Како што напредокот се повеќе надоаѓа и ја елиминира потребата од каубои, Монти и неговите пријатели имаат се помалку можности за работа и за патување по слободата на широките прерии. 

Тие мораат да се збогуваат со тој живот ако сакаат да почнат одново.

Режија: Вилијам А. Фрејкер
Улоги: Ли Марвин, Жан Моро, Џек Паланс