Информативна

Седмица

„Сиже“ на случувањата во изминатите 7 дена со Коле Чашуле, главен и одговорен уредник на Информативната редакција во Алфа ТВ.

Европски патокази

Целта не емисијата е да им овозможи на гледачите сеопфатно и навремено информирање за актуелните и суштински парашања за ЕУ и за нашиот евроинтеграциски процес.

Ѕид

Затоа што ѕидови има разни: Имагинарни и реални - дел се носечки, суштински и исконски, а дел само преградни – колку да не поделат.

Биланси

Во „Биланси“ успесите и предизвиците ги сумира економската редакција на Алфа.

Вести

Непристрасни, избалансирани, на страната на вистината.

Документарна

Контактна

Алфа ординација

Контактна емисија посветена на здравјето и на здравиот живот.

Збор по збор

Ако имате нешто да кажете, ако ве мачи нешто, имате добар предлог... Сега имате место каде да се искажете – „Збор по збор“ со Александра на Алфа ТВ.

Филмови

Забавна

Четврта сезона на квизот на знаење „Арена“

Нова сезона на квизот „Арена“. Ве предизвикуваме да го ставите на тест вашето знаење...

Весела новогодишна програма

Новогодишната ноќ гледачите на ТВ Алфа ќе ја дочекаат традиционално со празничното издание на емисијата „Зајди, зајди“ во која како и секогаш изведбите на пејачите се во живо, во придружба на оркестарот и под раководство на маестро Милан Завков.

Втора сезона на квизот на знаење „Арена“

Нова сезона на квизот „Арена“. Ве предизвикуваме да го ставите на тест вашето знаење...

Семеен магазин

Откријте го „Семеен магазин“, и бидете со нас секој работен ден од 14.40 часот.

Чаша Љубов

„Чаша љубов„ е забавно-музичко шоу. Дејствието на шоуто се одвива во кафеана каде што има постојани гости, музика и водителка која воедно е и пејачка

Најсмешни домашни видео инсерти

Пребарајте ги старите VHS касети, премотајте ги снимените свадби, родендени, одмори. Прегледајте ги видеата во телефоните, на компјутерите. Прашајте ги баба, дедо, соседите... А ако не можете ништо да најдете, тогаш телефоните во раце и снимајте ги вашите смешни домашни видеа

На шанк

Шоу со многу забава, хумор и интересни гости. Сабота, 22.30 часот

Браво шоу

Алфа ТВ го започнa емитувањето на најголемото забавно-музичко шоу во регионот - „Браво Шоу“.

Работна акција - реалити шоу

Нова сезона, овој пат полна со емоции и хумана акција на дело. Екипата на „Работна акција“ и во оваа сезона им пријде со помош на оние на кои им е потребна подршка веднаш.

Еден бакнеж - Топ листа

Овој пат. овој своевиден времеполов го правите вие, нашите верни гледачи. Ние ќе ве потсетуваме на најубавите македонски шлагери, фестивалски композиции, поп и рок хитови од четири различни декади од нашата поблиска музичка историја, а вие со гласање на нашиот вебсајт ќе ги изберете оние што ќе бидат на врвот на „Еден бакнеж – Топ листата“ во текот на една недела.

Зајди, зајди

Емисијата „Зајди, зајди“ на Алфа ТВ стана бренд и единствена нова, актуелна продукција која ги препознава и ги афирмира трајните фолклорни вредности.

Вкусот на традицијата

Алфа ТВ започна нова продукција за збогатување на својата програмска понуда со емисија од областа на кулинарството.

Зајди, зајди

Брендот на Алфа ТВ, емисијата „Зајди, зајди“ во нова сезона 2013/2014 и со нова сценографија во афирмација на трајните фолклорни вредности.

Еден бакнеж

Најнова продукција на Алфа ТВ е емисијата „Еден бакнеж“ посветена на незаборавните евергрин рефрени на македонската забавна музика. Емисијата е своевиден времеполов кој ќе не потсети на најубавите македонски шлагери, фестивалски композиции, поп и рок хитови од четири различни декади.

Серии

Вести