Македонија

Започна протестот против промена на името: Граѓаните масовно се упатуваат кон Собранието

Почна протестот пред Собрание против промена на името.

13.06.2018 20:51:09
Почна протестот пред Собрание против промена на името. 

Се повеќе граѓани се упатуваат кон Собранието на Република Македонија за да го изразат своето незадоволство од Договорот со Грција за промена на името во Република Северна Македонија.

Во моментов насобраните граѓани пеат македонски песни, а палат и бакли.

Пред Собранието има зголемото пристуство на полиција.