Македонија

Хан: Иванов да преземе одговорност за процесот за договорот со Грција

Еврокомесарот за проширување Јоханес Хан го повика Претседателот Иванов да преземе одговорност за процесот за договорот со Грција.

13.06.2018 19:42:54

Еврокомесарот за проширување Јоханес  Хан го повика Претседателот Иванов да преземе одговорност за процесот за договорот со Грција.

-Не е соодветно за Претседател на држава, да одбие да разговара со премиер, со министер за надворешни, за да добие информации од прва рака. Мислам дека премиерот и министерот за надворешни целосно ги почитуваа уставните насоки и можам само да го повикам итно Претседателот да преземе одговорност. Ова не е прашање на прифаќање, но во демократија може да очекуваме да се слушаат луѓето меѓусебно и да дискутираат  вели меѓу другото Хан во интервјуто за МИА.

 

Han:Ivanov da prevzeme odgovornost za procesot za dogovoro so Grcija

Од: Hristo Neshkovski

Време: 14.06.2018 01:47:30

Коментар: Gos.Han ke go narecam Hang diktatorski mu nareduva na predsedatelot na Republika Makedonija da zemi odgovornost!!??Za shto se smeta ovaj Birokrat od Evropskata unija da ima pravo da mu nareduva na predsedatel koja ne e clenka na istata i premierot i ministerot za nadvoreshni raboti bukvalno gi prodadoja interesite na Makedonskoit narod i drzava pod pritisok samo na EU,USA NATO,i Grcija na koja i ja podarija Egejska Makedonija tokmu Francija i Anglija.Shto mislite deka se se zaborava??Za celo vreme Predsedatelot Ivanov ne bil informiran za shto stanuvalo zbor vo pregovorite?!Vie bi prifatile takov dogovor vo vashata rodna zemja??!Blagodaram.