Спорт

Двојна тренерска смена во Премиер лигата

Дејвид Мојс го потврди заминувањето од Вест Хем, Евертон се раздели со Алардајс.

16.05.2018 21:38:43
Мојс, стратегот кој во ноември на менаџерската позиција во клубот го замени Славен Билиќ, ја оствари зацртаната цел и обезбеди опстанок во Премиер лигата но двете страни сепак не постигнале договор за продолжување на соработката.

Денеска и Евертон го потврди заминувањето на Сем Алардајс од клубот.

Поранешниот селектор на Англиската репрезентација на клупата на Евертон мина шест месеци.