Сцена

Бредли Купер веројатно ќе го режира биографскиот филм „Бернстин“

По режисерското деби со филмот „A Star Is Born“, актерот Бредли Купер веројатно ќе го режира и биографскиот филм за композиторот Леонард Бернстин.

11.05.2018 10:50:59

По режисерското деби со филмот „A Star Is Born“, актерот Бредли Купер веројатно ќе го режира и биографскиот филм за композиторот Леонард Бернстин. Мартин Скорсезе, кој првично се спомнуваше како режисер, ќе биде продуцент на филмот.

Освен тоа, Купер ќе ја глуми главната улога во филмот посветен на легендарниот композитор - автор на „Приказната од Западната страна“. Филмот е насловен едноставно како „Бернстин“, а Купер ќе го продуцира заедно со Стивен Спилберг, Ејми Дурнинг, Кристи Кригер и Фред Бернер.

Филомт на Купер е се уште во претпродукција. Актерот Џејк Гиленхал исто така подготвува филм посветен на Леонард Бернстин.