Култура

„Лорд оф д денс“ настапуваат во Скопје

По цели 10 години, врвната танчерска група „Лорд оф д денс“ (Lord od the dance), денеска ќе настапи во ВИП арената „Борис Трајковски“ во Скопје.

11.04.2018 11:05:38

По цели 10 години, врвната танчерска група „Лорд оф д денс“ (Lord od the dance), денеска ќе настапи во ВИП арената „Борис Трајковски“ во Скопје. 

Ќе се претстави со целосно ново шоу - „Опасни игри“, кое ја претставува неверојатната авантура во борбата помеѓу доброто и злото.

„Лорд оф д денс“ на македонската публика ќе и го претстави најдоборото од ирскиот фолклор.

Извонредните 34 танчери, врвните акробати и најсовремената технологија ќе придонесат да биде доловена магичната приказна на сцената. 

Како специјален гостин ќе настапи ансамблот ТАНЕЦ - светски докажаниот амбасадор на македонскиот фолклор кој веќе шест децении претставува уникатен симбол на македонската култура и уметност.