Македонија

Протест пред Собранието поради законот за јазиците

Пред Собранието на Република Македонија попладнево се собрани граѓани кои протестираат против донесувањето на законот за употреба на јазиците.

14.03.2018 13:00:44

Пред Собранието на Република Македонија попладнево се собрани граѓани кои протестираат против донесувањето на законот за употреба на јазиците.

Продолжението на 32. собраниска седница, на која е третото читање на законот и над 35.000 амандмани поднесени од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, е закажана за 13 часот.

Пред Собранието, исто така, има видливо полициско обезбедување, како и многубројни екипи на медиумите.

Улицата пред Собранието попладнево е затворена за сообраќај.

 

KAKVI PROTESTI

Од: MK OD GERMANIJA

Време: 14.03.2018 17:37:17

Коментар: Abre nashi Makedonci; Izgleda Vie-NIE,,izgleda idime na protest-samo da si se proshetamei vidime so narodot..? Kazetemi ; Kolku ljudi se ima povredeni na protestot,kolku ljuge imat pritvoreno,,kolku ljuge se imaat sprotivstaveno (SO SILA) Na Policijata..! Me chudi kako MVR-Nese iprait-kako neutralna za MIR megu Ljugeto.! Isto taka i Policijata (Ama i taa e so predavnicite) Za greota za maika MAKEDONIJA.!