Македонија

Наставниците од Тетово без декемвриската плата- бојкот на првиот час во Гимназијата

Првиот ден од второто полугодие започна со бојкот на првиот час од наставата на албански јазик во тетовската Гимназија “Кирил Пејчиновиќ”.

22.01.2018 17:37:58
Првиот ден од второто полугодие започна со бојкот на првиот час од наставата на албански јазик во тетовската Гимназија “Кирил Пејчиновиќ”. Наставниците се одлучиле на ваков начин да упатат регволт поради неисплатената плата за декември.Поднеле барање до надлежните за што поскора исплата на платите на наставниците од тетовските училишта.

Во општина Тетово велат дека проблемот бил во читањето на општинскиот буџет од страна на Министерството за финансии.Штом ова се решело, платите велат, ќе бидат исплатени.

Во другите училишта наставата започнала без проблеми.Како ќе дејствуваат наставниците понатаму, зависи дали и кога ќе ја добијат платата.Милена Вучевска
 

NE RAZBIRAM

Од: JAZICAR

Време: 22.01.2018 18:49:19

Коментар: Zar ima MAKEDONCI-zavrsheni-Profesori na Albanski jazik= i pochnati da predavaat na Albanski jazik;; pred da se usvojaat site site zakoni zaedno so Opozicijata - izglasaat so celiot narot=kako shto Megunarodniot zako glasi za GLASANJE-so navigacija na Megunarodni LICA..?? Izvinete samo Prashuvam..!!