Македонија

Македонија станува двојазична - законот мина во Собрание

Без дебата и без опозиција Македонија станува двојазична. Пратениците конечно се собраа и го изгласаа законот.

11.01.2018 14:29:01
Без дебата и без опозиција Македонија станува двојазична. Пратениците конечно се собраа и го изгласаа законот. Вкупно 69 пратеници гласаа „за“, без ниту еден против или воздржан. Законот за јазиците беше жешка тема во периодот пред за време и по изборите. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа на седницата.

Законот сега треба да оди на потпис кај Претседателот Иванов. Доколку тој не го потпише, тој повторно се враќа во Собранието. По повторното изгласување, Претседателот мора да го стави својот потпис.
 

USHTE MALU

Од: SLEPCI

Време: 11.01.2018 17:06:27

Коментар: Ushte malu ke ni gi smenaat -IMINJATA,,,i Krevetite shto spieme DOMA..