Сцена

Синди Крафорд - натпросечно интелигентна убавица

За Синди Крафорд, која важи за една од најубавите манекенки во историјата, има една занимливост која малкумина ја знаат:

27.10.2017 11:38:54

За Синди Крафорд, која важи за една од најубавите манекенки во историјата, има една занимливост која малкумина ја знаат: Имено, таа е натпросечно интелигентна.

Некогашниот топ модел има коефициент на интелигенција 154, што дефинитивно ги урива предрасудите дека убавите жени не може да бидат интелигентни.

Во „клубот“ на славните со висок коефициен на интелегенција се и глумците Мет Дејмон (160), Џејмс Франко (130), но и Алиша Киз, која го дели местото со Крафорд. Натаму, следуваат Арнолд Шварценегер со коефиицент на интелегенција 135 и Шакира со 148.