Свет

3атвореници искористиле средба со папата за да побегнат

Затвореници кои биле поканети да ручаат со папата Франциско за време на неговата скорешна посета на Болоња, ја искористија можноста и побегнаа.

12.10.2017 12:53:09

Затвореници кои биле поканети да ручаат со папата Франциско за време на неговата скорешна посета на Болоња, ја искористија можноста и побегнаа.

Двајцата мажи кои биле во рехабилитациска установа за нарко-зависници биле меѓу 20-те осуденици кои требало да се сретнат со папата предминатиот викенд. Но, исчезнале непосредно пред тоа и оттогаш не се видени.

Папата меѓу другото, говореше и за милосрдието. Тој редовно кани затвореници на своите патувања вон Ватикан.