Балкан

Претседателските избори во Словенија закажани на 22 октомври

Претседателот на словенечкиот Парламент, Милан Брглез денеска официјално ги закажа претседателските избори во Словенија за 22 октомври.

12.08.2017 13:41:58

Претседателот на словенечкиот Парламент, Милан Брглез денеска официјално ги закажа претседателските избори во Словенија за 22 октомври.

Петгодишниот мандат на актуелниот претседател Борут Пахор истекува на 22 декември.

Сите претседателски кандидати мора да бида познати најмалку 25 дена пред изборите.

Пахор веќе најави дека ќе се кандидира за втор мандат.