Свет

Над 1.600 лица загинале во Авганистан за 6 месеци

Во првата половина од 2017 година во Авганистан загинаа 1.662 лица, а над 3.500 се ранети, соопштија денеска Обединетите нации.

17.07.2017 11:50:38
 Во првата половина од 2017 година во Авганистан загинаа 1.662 лица, а над 3.500 се ранети, соопштија денеска Обединетите нации.

Тоа е нов неславен рекорд на жртви во Авганистан.

Најголем број цивили загинале при напади на антивладините сили, вклучително и талибанците и Исламска држава, при што секој петти цивил загинал во Кабул.