Македонија

Разговор со Бојан Стојановски - Генерален секретар на УМС на ВМРО ДПМНЕ

Дали кратењето на буџетот ќе има влијание врз квалитетот на образованието на младината

15.07.2017 17:56:32
 Со ребалансот на Буџетот се скратија 2 милијарди денари од парите наменети за образование. Скратен е Кембриџ,зградата на факултетот ФИНКИ,спортски сали и тениски игралишта... деновиве се кратат и милиони денари планирани за студентските домови.Дали кратењето на буџетот ќе има влијание врз квалитетот на образованието на младината