Живот и стил

Харисoн Форд за малку ќе предизвикал авионска несреќа

Холивудскиот глумец Харисон Форд за малку не предизвикал авионска несреќа откако со својот авион слетал на местото на еден патнички авион, по што властите во Калифорнија повеле истрага.

15.02.2017 09:26:26
 Холивудскиот глумец Харисон Форд за малку не предизвикал авионска несреќа откако со својот авион слетал на местото на еден патнички авион, по што властите во Калифорнија повеле истрага.

Глумецот од „Војна на ѕвездите“ е страствен љубител на рекреативни летови. Но во понеделникот не ги забележалал укажувањата на диспечерите од Лос Анџелес и слетал на погрешна писта.

Со неговиот авион минал над патничкиот авион „Боинг", во кој имало 110 патници.

Во 2015 Форд лежеше в болница, откако со негов авион се урна на голф терен во Калифорнија.