Спорт

Денеска се вози 10-тата етапа од релито Дакар

На релито Дакар денеска на распоредот е 10 етапа која се вози од Чилечито до Сан Хуан во должина од 751 километар и специјал од 449 километри.

12.01.2017 10:14:05
По откажаната 9 етапа денешниот натпреварувачки ден како лидери го дочекуваат Сем Сандерленд со предност од 20 минути пред Пабло Кинтаниља.

Себастијан Леб со само минута и 30 секунди предност пред тимскиот колега од Пежо Стефан Петерхансел кај автомобилите и Сергеј Карјакин во конкуренција на камиони.