Живот и стил

Највисоката вештачка елка е во Шри Ланка

Шри Ланка постави светски рекорд во највисока вештачка елка, со висина од 57 метри, што е за два метра повисока од онаа во Кина.

24.12.2016 15:23:27
 Шри Ланка постави светски рекорд во највисока вештачка елка, со висина од 57 метри, што е за два метра повисока од онаа во Кина.

Допрва треба од Гинисовата книга на рекорди да го потврдат тоа.

Елката ќе биде украсена со 600.000 шарени сијалици, а ќе има и Дедо Мраз од шест метри и санки од 12 метра.

Елката првично требало да биде висока 100 метри, но се противеле од Католичката црква кои сметале дека парите треба подобро искористени.