Македонија

Кирби: Вашингтон загрижен за политичките тензии во Македонија

Портпаролот на Стејт департментот Џон Кирби на вчерашната редовна прес-конференција изјави дека САД се загрижени поради зголемените политичките тензии во Македонија по парламентарните избори на 11-ти декември.

21.12.2016 09:29:22
 Портпаролот на Стејт департментот Џон Кирби на вчерашната редовна прес-конференција изјави дека САД се загрижени поради зголемените политичките тензии во Македонија по парламентарните избори на 11-ти декември. 

- Ние сме загрижени поради зголемените политичките тензии во Македонија по парламентарните избори на 11-ти декември и ја осудуваме провокативната реторика од некои политички лидери, напаѓајќи ги демократските институции и амбасадорите акредитирани во Македонија. Ги повикуваме политичките лидери да престанат со нападите, да ги почитуваат демократските процеси и да дозволат формирање на кредибилна и стабилна влада, посветена на владеењето на правото, одговорноста и основните слободи. САД се подготвени да и помогнат на една таква влада за да се постигне долгорочната цел за евроатлантска интеграција, рече портпаролот на Стејт департментот Џон Кирби.

 

AJDEBRE-LAZOVI

Од: SORKATA

Време: 21.12.2016 16:22:30

Коментар: SOROS gleda oti -sega -i Hilori i Klinton i Obama i FPI se na golem problem=neznam Kade i shto ke pravi=Veke i Amerikanskiot -Govorment e okolu nimi i-? ? ? ? Pak si mislam=toj e bogatash= miliarder=ke da treba malu da prikochi so = ? ? ?

KAKO BRE TAKA

Од: MA NEMOJ

Време: 21.12.2016 16:12:14

Коментар: Ovaa isto izgleda kako vo Sirija=se borite protiv ASISITE-A vie gi suportirate..?? Viie ste tia so SOROS-Gledate kako da go razdrmate balkanot=pa sega ste mnogu Bile zagrizeni=Abre manitese od tuka bre neranimajkovci..?? Nego pravite svetot . BUDALA-zatoa nikoj ne vi veruva=edno zborite -drugo praite.? AJDE TROMPE.! !

Кирби: Вашингтон загрижен за политичките тензии во Македонија

Од: zoran-sr

Време: 21.12.2016 09:57:36

Коментар: UF , MNOGU SE ZAGRIZENI AMERIKANCITE . EDNO ZBORUVAT DRUGO PRAVAT. MORE MARS