Живот и стил

 

Зошто некои луѓе зборуваат во сон


Луѓето кои зборуваат во сон претежно пцујат и се караат со некого, покажуваат податоците од една нова француска студија, која можеби е и најголема што досега е направена на оваа тема.

повеќе

16.10.2017 12:40:29

Што значи денот „Петок 13-ти“?!


Петок 13-ти од многу суеверни луѓе во светот, особено во Европа, Северна и Јужна Америка, Австралија, се смета за несреќен ден.

повеќе

13.10.2017 14:01:58

Вештачката интелигенција стана дел од новинарството


До 2023. 50 отсто од интеракцијата меѓу луѓето и компјутерите ќе биде гласовна, така што новинарот ќе може и само да и го „издиктира" на машината тоа што таа треба да го напише

повеќе

09.10.2017 11:53:03

Решена мистеријата за Големите пирамиди: Откриено како е изградено најстарото светско чудо


Археолозите пронашле нови докази кои откриваат како било изградено најстарото светско чудо, Кеопсовата пирамида во Гиза, јавува "Fox News"

повеќе

06.10.2017 11:47:55

20 факти за човечкото тело


Ова се најинтересните факти за телото и функционирањето на човекот:

повеќе

04.10.2017 15:29:11

Истражување: Работниот ден треба да трае три часа


Едно британско истражување кое опфатило 1.989 службеници кои работат во канцеларија, покажа дека вообичаениот осум часовен работен ден е непотребно долг, зашто тие се продуктивни само два часа и 53 минути од нив, пишува „Дејли мирор".

повеќе

03.10.2017 14:13:23

Истражување: Образовнието го намалува ризикот од инфаркт


Во студијата, со која бил опфатени 500.000 луѓе, научниците наведуваат дека 3,6 години дополнително образование го намалува ризикот од инфаркт за околу 30 отсто.

повеќе

11.09.2017 11:31:12

Пет необични училишта


Да излеземе од рамките на традиционалното образование и да се запознаеме со несекојдневни, помалку бизарни училишта во светот.

повеќе

10.09.2017 12:30:18

Работа од дома: Предност или ноќен кошмар


Флексибилното работно време често знае да се претвори во вистински ноќен кошмар за работниците, затоа што тогаш се 24 часа достапни.

повеќе

01.09.2017 17:06:05

Десет апликации без кои денешната младина не може да живее


Секој од нас има некоја дневна рутина и апликации кои ги проверува штом се разбуди.

повеќе

26.08.2017 12:47:04

12345678910...